Pescuit la crap: monturi crap, articole pescuit la crap, noduri pescaresti, nade crap, momeli crap

Pescuit intre obstacole

Tag-uri: Tehnici de pescuit

Pescuitul la distanta mica:odata ce am decis unde pescuim ,lansam sau ducem momeala cu barca.ridicam rodpodul cit mai sus posibil sau daca malul ne permite il punem mai sus ,evitaind ca firul sa atiga acel obstacol(alge,crengi,pietre), folosind un pb.mai mare 150g.


Pescuitul la distanta medie
: (poza 1) pt.aceasta avem nevoie de plute culisante,stopere,agrafe cu inel de plastic,virtejuri.pluta culisanta se poate fabrica din minge de ping- pong introducind un virtej incalizit si il lipim cu adeziv(atentie ce adeziv folositi sa nu topeasca mingea).
Odata ce am decis unde pescuim si stim adincimea facem aceasta montura.de exemplu pescuim la 6m de adincime.

Pe linia principala facem un nod-stop la 10 m(acest nod va opri pluta culisanta si ne va mentine firul principal la suprafata),dupa nod punem un stoper(pt a opri pluta),agrafa cu inel de plastic(de care atasam pluta) si restul monturii.

Acesta montura se poate lansa la distante medii,nudul-stop trecind usor prin inele si datorita plutei de gramaj mic.

Pescuitul la distanta mare - pt. aceasta montura avem nevoie de barca. Este asemanatore cu montura pt.rapitor sub tensiune.Legam cu un fir rezistent o pluta (de un pom ,crenga de pe malul opus sau in mijlocul beltii daca este stuf sau crengi).
De pluta legam un fir subtire de care atasam firul principal lasand momela la fund.
Firul de la pluta la  firul principal treb sa fie f .subtire astfel incat sa se rupa la trasatura pestelui.

VA DORESC FIR INTINS LA TOTI PESCARII!